Lezing en buitenexcursie over het vliegend hert

Organisatie: Stichting IKL
Datum: 22-06-2019
Begintijd: 11:00
Eindtijd: 15:00
Instructeur: Frans Blezer
Gemeente: Schinnen
Locatie: IVN-lokaal, Burgemeester Pijlsstraat 1d, Schinnen
Max. aanmeldingen: 25
Locatie

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Omschrijving

Het vliegend hert is de grootste kever van Nederland, waarvan de mannetjes wel tot 8 centimeter lang kunnen worden! Het zijn met name deze mannetjes die tot de verbeelding spreken vanwege de grote kaken die doen denken aan het gewei van een hert. Aan het leven van het vliegend hert zitten echter nog veel meer opmerkelijke aspecten. De levenswijze van de dieren maakt dat de soort zich maar moeilijk kan aanpassen aan de veranderde inrichting en beheer van het landschap. Hierdoor zijn vliegende herten op veel plaatsen verdwenen en gaat de soort net als de vlinders en de bijen snel achteruit.

Het vliegend hert komt in Limburg toch nog verspreid voor. En niet alleen in natuurgebieden. Ook in tuinen! Om te laten zien wat voor prachtig dier het vliegend hert is en hoe eenvoudig iedereen iets kan doen voor de soort, verzorgt stichting IKL zaterdag 22 juni een lezing en buitenexcursie voor iedereen die geïnteresseerd is in de soort.

De lezing vindt plaats in het lokaal van IVN Beekdaelen-Schinnen, Burgemeester Pijlsstraat 1d, Schinnen en start om 11.00 uur. Aansluitend vindt er om 15.00 uur een buitenexcursie plaats waarbij we een wandeling maken in het leefgebied van het vliegend hert.

Voor koffie/thee en vlaai wordt gezorgd. Lunch dienen de deelnemers zelf mee te nemen.