Buitenexcursie/workshop voor het vliegend hert

Organisatie: Stichting IKL
Datum: 25-05-2019
Begintijd: 09:45
Eindtijd: 14:00
Instructeur: Wil Niessen
Gemeente: Eijsden-Margraten
Locatie: Verzamelen bij parkeerplaats, Burgemeester Beckersweg/Kastanjelaan, Mheer
Max. aanmeldingen: 12
Locatie

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Omschrijving

Op zaterdag 25 mei organiseren we een buitenexcursie/workshop in Noorbeek voor het vliegend hert. Tijdens deze buitenexcursie/workshop gaan we twee broedstoven aanleggen voor het vliegend hert. Dit gaan we doen op een plek waar een populatie aanwezig is. Broedstoven zijn een soort kraamkamers waar de eieren en de larven van deze grote en zeldzame kever zich kunnen ontwikkelen.

Het vliegend hert is een zeldzame keversoort, waarvan de mannetjes wel tot 8 cm lang kunnen worden. Het dier komt maar op enkele plaatsen in Limburg voor en is zo zeldzaam door zijn lange ontwikkelingscyclus. Larven van het vliegend hert brengen vier tot acht jaar door in de broedstoven. Dat is de tijd die ze nodig hebben om volwassen te worden.

De broedstoven worden aangelegd in Stadshaag, Noorbeek. Vanwege beperkte parkeermogelijkheden aldaar carpoolen we vanaf de parkeerplaats Burgemeester Beckersweg/Kastanjelaan in Mheer naar de locatie.

Voor vlaai wordt gezorgd. Koffie/thee en lunch dien je zelf mee te nemen.

Verzamelen op parkeerplaats, Burgemeester Beckersweg/Kastanjelaan, Mheer: 09.45 uur. We starten om 10.00 uur op de locatie, Stadshaag Noorbeek.