Hakhoutdag Peel en Maas

Organisatie: Stichting IKL
Datum: 09-03-2019
Begintijd: 09:00
Eindtijd: 14:00
Instructeur: J. Kluskens
Gemeente: Peel en Maas
Locatie: Hulsing
Max. aanmeldingen: 25
Locatie

Omschrijving

Op zaterdag 9 maart gaat de hakhoutbrigade Peel en Maas aan de slag in een bos bij Koningslust. Mensen die ervan houden zich fysiek in te spannen in het bos kunnen zich deze dag uitleven. We voeren snoeionderhoud uit en verdelen het vrijkomende stookhout onder de deelnemers. Zo helpen we mee om het landschap mooier te maken, zijn we actief in het landschap én kunnen we een kar hout mee naar huis nemen.

Zaterdagochtend 9 uur verzamelen bij het bos en na een korte instructie en werkbespreking gaan we aan het werk. Er worden boompjes gezaagd tot een centimeter of 25 en het hout wordt op stapels gelegd om later verdeeld te worden. Om 14 uur zijn we klaar en laden we het hout in de aanhangers en sluiten we af. Er wordt uitsluitend met handgereedschap gewerkt en er is toezicht op de veiligheid. We maken er een activiteit voor jong en oud van. (Groot)Ouders kunnen met hun (klein)kinderen samen een mooie buitendag meemaken. Kennissen kunnen samen in plaats van een wandeling deze dag mee komen helpen.

Wij raden buitenkleding aan die nat en vies mag worden en stevig, waterdicht (veiligheids)schoeisel is handig. Neem voor de pauze een lunchpakketje en wat drinken mee want dat zal er zeker in gaan.
We kijken nog of er voor soep gezorgd kan worden

Aanmelden voor deze activiteit bij cep.smeets@home.nl voor 4 maart met vermelding van naam, adres, postcode en plaats en het aantal volwassenen en kinderen. U krijgt dan later een uitnodiging met locatieaanduiding. Deelname betekent er om 9 uur zijn en we werken tot 14 uur.
Als U eerder naar huis wil kunt U geen hout meenemen.

De activiteit word georganiseerd in samenwerking met IKL, SBB en de gemeente Peel en Maas.

Evenement is al begonnen of al geweest. Aanmelden of afmelden is niet meer mogelijk