Snoeicursus fruitbomen in Stein

Organisatie: Stichting IKL (F. Voncken)
Datum: 18-02-2019
Begintijd: 19:30
Eindtijd: 22:00
Instructeur: Frans Voncken
Gemeente: Stein
Locatie: Zaal De Grous, Heerstraat - Centrum 38, 6171 HW Stein
Max. aanmeldingen: 25
Locatie

Omschrijving

Hoe snoei je een fruitboom? Deze vraag staat centraal in de tweedelige snoeicursus die IKL organiseert in Stein op maandagavond 18 februari en zaterdagochtend 23 februari.

Een fruitboom heeft licht en lucht nodig. Een fruitboom moet veilig zijn om er een ladder in te kunnen zetten. Hoe kun je een oudere fruitboom nog herstellen? En hoe voer je het reguliere snoeiwerk uit? De appelboom wordt anders gesnoeid dan de perenboom en dat geldt ook voor de kersen- en pruimenbomen. Hoe voer je dat uit en waar let jet op? Allemaal vragen die aan bod komen tijdens de snoeicursus.

Deze cursus wordt georganiseerd in het kader van de ontwikkeling van een ''dorpsgaard'' aan de Driekuilenweg, gelegen langs de Pasveersloot. Een boomgaard met belevings- en gebruikswaarde voor de bewoners van de gemeente Stein. Interesse? Je bent van harte welkom!

De cursus bestaat uit een theorieavond en een praktijkochtend.

Theorie: maandagavond 18 februari aanvang: 19.30 uur
Praktijk: zaterdagochtend 23 februari van 09.30 tot 12.30 uur

Indien gewenst kun je het cursusboek bestellen door overmaking van € 20,- op rekening NL74 RABO 0316 4790 71. Het cursusboek wordt op de theorieavond overhandigd. De cursus zelf is gratis.

Evenement is al begonnen of al geweest. Aanmelden of afmelden is niet meer mogelijk