Hakhoutdag voor de eikelmuis

Organisatie: Stichting IKL (R. Gilissen)
Datum: 08-12-2018
Begintijd: 09:30
Eindtijd: 15:00
Instructeur: Robert Gilissen
Gemeente: Eijsden-Margraten
Locatie: Bemelen (exacte locatie ontvangen de deelnemers in de week voorafgaand)
Max. aanmeldingen: onbeperkt
Locatie

Omschrijving

De eikelmuis is een zeer aandoenlijk ogend diertje dat jammer genoeg nog maar zeer zeldzaam voorkomt. Het zuiden van Limburg is een van de weinige plekken waar deze beschermde soort een biotoop heeft waar hij zich thuis voelt. Deze hakhoutdag is bedoeld om er voor te zorgen dat het leefgebied van deze slaapmuis in stand blijft en dat hij zich verder kan verspreiden. Hiervoor is het noodzakelijk dat in een verdichtend bosje wat meer ruimte en openingen ontstaan zodat struweel en struiken meer kans krijgen en er ook langere randen ontstaan met een zoom- en mantelvegetatie. Dit gaan we doen door aangemerkte bomen met handgereedschappen te verwijderen. Het hierbij vrijkomende hout mag worden meegenomen en zal eerlijk onder de deelnemers verdeeld worden. Vergeet daarbij dan niet om een afdeknet en spanbanden mee te nemen om de lading op je aanhangwagen goed vast te maken.
Iedereen die zin heeft in een lekker dagje natuurwerk en om nieuwe mensen te leren kennen is van harte welkom. Er zullen namelijk ook een twintigtal internationale studenten van het United World College uit Maastricht aanwezig zijn in het kader van hun Civil Service. Daarnaast wellicht ook mensen van de de Vogelwerkgroep Bemelen die zeer actief zijn met natuurbeheer in die omgeving.
We starten en eindigen gezamenlijk en voor alle benodigde materialen als helmen, handschoenen, de gereedschappen wordt gezorgd. Ter plekke ontvangen de deelnemers voorafgaand nadere uitleg en instructie. Bij de lunch zal er voor een hapje gezorgd worden. Koffie/thee enz. zijn zelf mee te brengen.
Deze dag is mogelijk dankzij de samenwerking van Stichting Limburgs Landschap, de Zoogdierenvereniging, de gemeentes Maastricht en Eijsden-Margraten en de stichting IKL.

Evenement is al begonnen of al geweest. Aanmelden of afmelden is niet meer mogelijk